Angående missvisande information online.

Igår kväll satt jag och surfade runt lite, som vanligt. (Datastolen är så stoppad och skön)
Jag snubblade i vilket fall som helst över en informativ sida om HS och insåg snart att det finns mycket, MYCKET otroligt missvisande information om sjukdomens orsaker och olika sätt att lindra denna. Därför tänkte jag upprepa mig och lista lite do´s and dont´s.

DO
- Införskaffa Desivon eller annan sårrengöring och använd på spruckna utslag
- Håll öppna utslag torra och rena
- Smörj in den torra huden med en oparfymerad, återfuktande lotion. T.ex. Propyless som finns receptfri på Apoteket.
- Tvätta händerna ORDENTLIGT efter du har tagit hand om dina sår.


DONT
- Duscha inte varje dag. Du irriterar huden och kan förvärra situationen. Var tredje dag räcker!
- Undvik i största möjliga mån att raka och vaxa områden som är drabbade.
- Ha inte kvar gammal övervikt, bli av med den! (Men gör det försiktigt - träning som t.ex Yoga, kostomläggning eller dylikt. Undvik tyngre träning som tyngdlyftning eftersom du har pågående infektioner i kroppen som försvagar dig och ditt immunförsvar.)
- Klia inte, pilla inte sårskorpor.
- Sov inte i polyester eller nylon utan hellre i luftiga kläder i naturmaterial - eller till och med naken om du vill.
- Använd inte "skin-contact", dvs, deo som rör huden, använd hellre "non-contact" (spray, pulver osv) och inte roll-on, för att infektionen och bakterierna kan leva kvar i deon och sekundärinfektera området igen när det läkt lite.
- Försök låta bli att ta hål på utslagen själv. Det skapar nämligen en risk för sekundärinfektion( alltså att man kan flytta infektionen)
- Ha INTE täta omslag, tighta kläder eller kläder av syntetmaterial



Alltså: Använd sunt förnuft.

Kurer: Kommande kurer - Har hittat en tablett (http://www.suppratec.com/) som jag funderar på att införskaffa och testa - den är alltså homeopati specialutformad för HS. Cool.
Men eftersom den är dyr så får det vänta ett tag.
Något som därmot kommer komma snart är Tea-tree olja - det ska tydligen vara bra. Är bara orolig för eventuell allergisk reaktion då pappsen är grymt allergisk mot tea-tree. Men jag ska testa, för er skull! ;D

Lycka till och lev väl!
1 jhill skriven

hej jag har med hs och fick det när jag fick min son för 2 1/2 år sedan har just nu en övervikt på 75 kg men tror inte att det är den som bidrar till att jag fått hs, snarare en del hormoner som fått spratt, får ofta på låren och i ljumskarna har även fått en på vardera bröst och är riktigt trött på dessa ömma sår just nu har jag fått en på insidan av låret som gör att man knappt kan gå.. har även varit hos läkare och hudspecialist men ingen kan svara på vad jag lider av en läkare tog ett prov på huden och fick svat att det var någon slags straffylockinfektion och fick utskrivet heracillin men utan verkan en annan läkare skrev ut en kortison salva mot rocea jag börjar bli less kan aldrig bada med barnen eftersom jag skäms över att visa upp mina fula ärr, inga läkare fattar sig på denna sjukdom förutom dr lappin men han bor väldigt långt i från mig, skönt att veta att man inte är ensam om denna sjukdom eller vad man ska kalla den, mvh jhill

3 Kollodialt silver skriven

Jag har forskat och hittat ett läkemedel som heter Ionosil, kollodialt silver, som sägs fungera. Det är en oral lösning men det finns även silversalva eller silverlotion som man kan köpa och stryka på utslagen. Den sägs funka så det kan vara värt ett försök!

2 Bea skriven

Vad menar du med att du har stadie 2 av HS?

Innebär det att du har haft det så länge att det har muterat på nåt vis?

Jag har själv haft bölder i armhålorna 6 gånger nu på ca ett års tid och jag har upptäckt hur otroligt dåligt bevandrad den allmänna sjukvården är på detta område. Jag har fått penicillin 5 av 6 gånger. 4 gånger har jag fått skära upp bölderna och tömma dem. Den senaste gången jag gjorde detta var i början av november och jag har precis ätit färdigt penicillinkuren. Jag har också blivit tillsagd att inte raka mig under armarna, vilket jag inte hade gjort sist när bölderna dök upp. Jag är så jävla trött på det här nu att jag inte vet vad jag ska ta mig till!

Har hört att operation ska vara bra men jag vet inte..

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: